Ronald Hilderink

Ik ben Ronald Hilderink, een fitte 50-plusser die gek is op sporten.

Eind 2011 ging het sporten niet helemaal meer lekker, ik kon mijn gelijken niet meer bijhouden en was sneller vermoeid. Na dit een paar weken aangezien te hebben, toch maar eens naar de dokter… 1 dag later lag ik het ziekenhuis met de diagnose acute leukemie.

Ik, die zelden tot nooit ziek was en nog nooit in een ziekenhuis had gelegen, zat midden een film en ben die dag meteen een blog gestart met de titel “Ik hoor hier niet!”. Ik heb in totaal 4 zware chemobehandelingen gehad en 110 dagen in een isoleerkamer gelegen. Uiteindelijk heb ik in mei 2012 een algehele bestraling gekregen gevolgd door een stamceltransplantatie. Hierna heeft mijn lichaam de strijd aan moeten gaan met de vreemde cellen, eind 2012 kwam ik als de overwinnaar uit de strijd.

Vanaf dag 1 is mijn gevoel altijd geweest dat ik het moest ondergaan, maar dat het goed zou komen. Ik heb het traject doorlopen onder het motto “niet klagen, maar dragen” en in combinatie met mijn altijd positieve houding is het goed gekomen!

Ik durf te stellen dat ik volledig ben genezen en hier niets aan heb overgehouden. Om dit voor mezelf te bevestigen, zoek ik steeds sportieve uitdagingen uit die dit bevestigen. Zo heb ik 2014 bedacht dat ik de Alpe d’ HuZes wel eens zou willen fietsen en dit in 2015 ook daadwerkelijk gedaan.

Freddie en Renate waren al meer dan goede vrienden van ons en dit geweldige koppel heeft mij toen geheel belangeloos geholpen om mijn doelstelling te realiseren, onder andere met een trainingsstage op Mallorca. Het is me uiteindelijk gelukt om 5x de berg Alpe d'Huez te beklimmen!

Ik draag Stichting Forza een warm hart toe en wil graag hierin mijn steentje bijdragen. Dit kan door bijvoorbeeld samen met mij te trainen, maar ook op het mentale vlak door ervaringen te delen.

Het maakt niet uit wat je wilt bereiken maar altijd geldt: “Willen is kunnen”.