Lianne Bogers

Mijn naam is Lianne Bogers (55) en ik kreeg in 2010 de diagnose lymfklierkanker, stadium 4. Ik zette in 2011 voor het eerst een fietshelm op en reed in datzelfde jaar de Alpe d'HuZes.  Nu wielren ik meerdere keren per week alleen of met vriend(in)en en heb het afgelopen jaar ruim 15.000 km gefietst.

De dag dat ik hoorde dat ik kanker had, was het alsof ik uit een rijdende trein werd geschopt en op mijn ruggetje in het weiland belandde. Ik had een zware functie: wat nu? De prognose was heel slecht. Gelukkig werd ik geselecteerd voor een onderzoek dat door KWF werd gefinancierd en  mede daardoor heb ik het overleefd. Ik zei: “als ik het nieuws krijg dat ik schoon ben, wil iets doen terugdoen. Dan ga ik de Alpe d'HuZes fietsen en geld ophalen voor kankeronderzoek”. 

Toen de laatste scan uitwees dat ik schoon was, had ik geen conditie, vet en spieren meer, woog ik 48 kilo én had ik nog maar drie maanden om te trainen. Ik moest de kracht uit mijn ‘mind’ halen en dat lukte. Spinnen deed ik al heel mijn leven en gelukkig had ik snel de souplesse terug. Onderweg de Alpe d'Huez op fietsend dacht ik over alles na wat er gebeurd was en hoe wonderlijk het was dat ik daar reed. Ik fietste veel sneller dan ik had durven hopen; boven kwam de emotionele ontlading van de letterlijke en figuurlijke reis die ik had afgelegd. 

Fietsen betekent voor mij daarom ook zoveel meer dan sporten. Inmiddels werk ik zelf voor KWF en hoor ik veel verdrietige verhalen. Om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen is fietsen heel belangrijk geworden in mijn leven. Stapte ik eerst alleen op de fiets als het mooi weer was, nu fiets ik ook als het regent of het hard waait. Het is fijn om buiten te zijn, met mijn ogen en oren open, onderdeel uit te maken van het landschap en de mooie natuur. 

Alleen ben ik soms wel in tweestrijd met mezelf. Ik ben enorm prestatiegericht, dus wil altijd minstens zo snel rijden als de ander óf sneller, maar tegelijkertijd wil ik ook ontspannen en genieten. Dat moet ik mezelf soms echt inprenten voordat ik ga rijden. Met vriendinnen fietsen is dan ook heel gezellig, dan gaat het niet om de afstand, maar om het bijpraten en onderweg afstappen voor een drankje. En ik blijf het nog steeds mooi vinden om fietsen te combineren met geld ophalen voor kankeronderzoek. 

De Alpe d’HuZes heb ik inmiddels meerdere keren gereden en dit jaar doe ik mee aan de ‘Ride for the Roses’ . Ik realiseer me dagelijks hoe bijzonder het is dat ik dit kan doen.”

©2019 Stichting Forza staat geregistreerd  bij de Kamer van Koophandel in Nederland onder nummer 53772067.

 

Onze vaste partners zijn: Kaats-Coaching (krachttraining), Bioracer (wielerkleding), Sensa Bikes (fietsen), Sportvoedingwebshop (sportvoeding), BJVH (huisstijl), Astrid van Egmond (webdesign en SEO).

 

Fondsen die we middels onze dienstverlening veelvuldig steunen zijn o.a.: KWF Kankerbestrijding, MS Vereniging, Stichting ALS, Stichting Join 4 Energy en het Reumafonds