Johan Reekers

Mijn naam is Johan Reekers en ben professioneel handbiker.

Het was voor mij een eer om als ambassadeur door Renate en Freddie gevraagd te worden voor Stichting Forza. Wij kennen elkaar al vele jaren van de Haaksberge Toer- Fietsclub (HTFC). Renate en Freddie hebben mij enige jaren geleden financieel geholpen bij onder andere de aanschaf van mijn nieuwe handbike. Dan is er maar één antwoord mogelijk als je gevraagd om een bijdrage te leveren middels een ambassadeurschap en dat is 'ja'.

Ik ben geboren zonder benen, loop vanaf mijn 4e jaar met prothesen. Op mijn 12e ben ik begonnen met zitvolleybal. Dit ging zo goed, dat ik op 16-jarige leeftijd debuteerde in het Nederlands Zitvolleybalteam, meteen als basisspeler.

Ik heb inmiddels 9x deelgenomen aan de Paralympics met de volgende resultaten: 2x goud, 1x zilver met zitvolleybal, 1x brons in de wegwedstrijd met handbiken.

Recentelijk ben ik 4e op het WK Handbiken geworden. Hierdoor ben ik ook nog in de race voor de Paralympics 2020 in Tokyo. Dit is een zeer geschikt parkoers voor mij als “klimgeit”. In 2011 heb ik mijn baan als Grafisch Vormgever ingeruild voor fulltime handbiker. Betekent wel dat je ieder jaar weer moet voldoen aan hele hoge kwalificatie eisen van het NOC-NSF voor het verkrijgen van de A-status. Meer informatie over mij vind je op mijn website www.johanreekers.nl.

Met Geert Henk Wessels heb ik een eigen stichting genaamd www.sport4every1.com. Wij geven clinics en houden presentaties. Om te laten zien wat je allemaal nog wel kunt met een beperking, dit met onze beider eigen ervaring hierin.

Sport heeft mij geholpen om mijn handicap te accepteren!

PS. De mooie foto van mij is gemaakt door fotografe Mathilde Dusol.