Henk Sepers

Inmiddels 25 bestralingen en 14 prestatieverlagende hormooninjecties, om de drie maanden een nieuw depot, die de aanmaak van testosteron plat legt achter de rug. Sinds januari 2019 weet ik dat het ongeneeslijk is.

Wielrennen past bij mij. In de etappekoers van mijn leven, Ride 4 The Mission! (R4TM!), om de bijwerkingen van de antihormoonkuur tegen te gaan, in conditie te blijven en mij fit te voelen heb ik ondertussen ruim 52.000 km gefietst. Ik fiets dus ik ben. In 2020 ga ik Alpe d'HuZes met team Kanker Helpen Genezen beleven. Ik durf te dromen, durf te doen en durf de regie in handen te nemen. Over mijn R4TM! heb ik 'Fietsen als reddingsboei' geschreven. Een gebundelde uitgaven van verhalen over hoe leven met (prostaat)kanker mij vormt.

Leven met prostaatkanker houd ik leefbaar dankzij het wielrennen. Een sportieve levenshouding helpt mij de bijwerkingen van de antihormoonkuur tot een minimum te beperken. Fietsen is een uitlaatklep waardoor het in mijn hoofd helder blijft.

Als ambassadeur van Stichting Forza hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan het uitdragen van de missie van de stichting en daar waar mogelijk mensen fysiek een zetje in de rug te geven door af en toe eens mee te fietsen. Zij aan zij, schouder aan schouder. Ik woon met mijn echtgenote Jennie in Okkenbroek.

PS. De mooie foto van mij is gemaakt door fotograaf Ronald Hissink.